Egelantiersstraat 141-143, Amsterdam 2018-03-26T09:25:42+00:00

Project Description

Egelantiersstraat 141-143, Amsterdam

Koning Willemshuis: Grootstedelijk wonen in hartje Jordaan

Welkom in het Koning Willemshuis, aan de Egelantiersstraat in hartje Jordaan. Dit monumentale gebouw werd ontworpen door bouwmeester Johannes van Maurik en in 1864 geopend als buurthuis . Eind 2017 zal het Koning
Willemshuis onderdak bieden aan vier ruime lofts en een penthouse.

Hier, aan de Egelantiersstraat 141 en 143, is het groots wonen in hoge, lichte en sfeervolle ruimtes. Open de tuin- of balkondeuren en geniet van de rust. Tegelijkertijd woont u midden in de Jordaan met – letterlijk – om de hoek de leukste terrasjes, winkels, restaurants, sportscholen, galeries en markten.

Licht, ruimte en sfeer in een uniek Rijksmonument
Wat wonen in het Koning Willemshuis bijzonder maakt, is de neoclassicistische bouwstijl in combinatie met de stoere vernieuwbouwing van de hand van restauratiearchitect Hans Vlaardingerbroek. Het pand biedt in z’n huidige vorm een perfecte basis voor een veelbelovende transformatie. De voorgevel kenmerkt zich door imposante boogramen en ook binnen zijn authentieke onderdelen behouden
gebleven, zoals de monumentale trappen en de karakteristieke dakconstructie.

Het vakwerk van toen wordt aangevuld met eigentijds wooncomfort en moderne
materialen, zoals stijlvolle stalen puien met glas, sfeervolle openslaande tuindeuren en Franse balkons. Wat de lofts en het penthouse met elkaar gemeen hebben, is een spectaculaire mix van licht, ruimte en sfeer. Welke woning u ook kiest: u kiest voor grootstedelijk wonen in hartje Jordaan.

De appartementen variëren in grootte van circa 160m2 tot circa 200m2. De appartementen hebben een grote leefkeuken en 2, 3 of 4 slaapkamers.

De verkoop start binnenkort. Als u zich hier als belangstellende aanmeldt, wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en ontvangt u een uitnodiging voor de start van de verkoop.

Koningwillemshuis.nl
Project: Egelantiersstraat 141-143, Amsterdam
Gebruik: Wonen
Oppervlakte GBO: Van 160 m2 tot 200 m2
Website: www.koningwillemshuis.nl